Dione haalt een ticket voor de Wereldbeker binnen!

Dione haalt een ticket voor de Wereldbeker binnen!

De spanning was te snijden op kerstochtend in Thialf. Ongeveer alle deelnemers van alle afstanden wilde nog even een snelste rondje knallen en het psychologische spel was begonnen. Wie kan het hoofd koel houden en zijn taak uitvoeren. Voor de wereldbeker tickets ging het om de 5 snelste tijden en daar kregen de 500m rijders 2 kansen voor.

Zondag 28 december was het dan zover!  In de 1e omloop reed Dione tegen Janine Smit. Vanuit de startpositie in de binnenbaan wist ze de rit overtuigend te winnen en dook onder 38 seconden grens. Een prachtige tijd van 37,93, die goed was voor een 4e plaats.

Zie hier de beelden van de race.

uitslag

In de 2e omloop maakt tegenstandster Esme Stollinga 2 keer een valse start en werd hiervoor gediskwalificeerd.  Ook zuur voor Dione want die moest nu alleen rijden waardoor een verbetering eigenlijk niet meer haalbaar was. In deze 2e omloop wist Suzanne Schulting ook nog een 37-er te rijden die sneller was als de tijd van Dione. Maar gelukkig weet ze deze 5e plaats vast te houden en is hiermee geplaatst is voor de World Cups in de laatste 2 weekenden van januari in Thialf.

Ook op de 1000m meter reed ze een goede race met een persoonlijk record als resultaat.

1000m

 

Gerelateerde berichten

Gezond naar de top

Talentteam Zuidwest sponsoractie

18 juni 2021
Algemeen nieuws

Verbinding met KTT Zuidwest inline.

5 mei 2021
Uitslagen

Dione Voskamp naar Team Worldstream

11 april 2021