Tijmen wint de Ijsselcup

Tijmen wint de IJsselcup

Afgelopen weekend werd in Deventer de RABO Holland Cup geopend met de IJsselcup.  Topschaatsers uit het hele land kwamen naar Deventer schaatsstad om aan deze Holland Cup deel te nemen.  Naast een goede competitie werden er mooie wandposters onthuld en konden de rijders zich plaatsen voor het World Cup Kwalificatie Toernooi, dat 3 en 4 november in Thialf zal plaatsvinden.

In een sterk deelnemersveld met Kai Verbij, Jesper Hospers en Michel Mulder wist Tijmen in 36,25 een zesde plaats op de 500m te bemachtigen. Daarna op de 1500m een derde plaats waardoor hij zich over twee afstanden de winnaar mocht noemen. Op zondag de 1000m waarop Tijmen met 1.11,64 een tweede plaats behaalde en zich voor drie afstanden heeft geplaatst op het World Cup kwalifiactie toernooi. Ook Joost wist zich te plaatsen voor het komende World Cup Kwalificatie Toernooi.

Bij de dames behaalde Roxanne op de 1500 m een tweede plaats, plaatse zich op 3 afstanden en ook Dione wist zich dit weekend op 2 afstanden te plaatsen.

Artikel in Deverterkrant

Artikel in Leidenlive.tv

aaa_1210

Gerelateerde berichten

Algemeen nieuws

KNSB gewest Zuid-Holland tijdens Covid seizoen

18 februari 2021
Gezond naar de top

Wereldbeker wedstrijden in Thialf

31 januari 2021