Top weekend voor Healthy Team

De kroon op het werk, de slagroom op de taart…het was 100 % genieten afgelopen weekend. Wij hadden 8 rijders(sters) aan de start bij het NK sprint & allround voor senioren. En Jutta was met de junioren in Innsbruck voor Worldcup 2.

In Thialf startte de dag zaterdag fantastisch met een overwinning van Tijmen op de 500m met een tijd van 36,41.

img-20180127-wa0007aaa_1210

Ook op de 1500m wist Tijmen een tweede plaats te pakken en stond zo na 3 afstanden op de 4e plaats in het tussenklassement. Als gevolg van de 5km regel waarop hij 0,18 punt te kort kwam mocht Tijmen helaas niet aan zijn eerste 10 km beginnen. Hij heeft er zeker het uiterste uitgehaald en zal hier veel energie voor de toekomst uit putten.

aaa_4631img-20171210-wa0033

Bij het dames sprint toernooi waren we met 4 dames Roxanne, Tessa, Leeyen en Dione flink vertegenwoordigd en eindigde alle vier in de top 12.  Roxanne behaalde 2 x keer een 4e plaats op de 1000m en was de beste op een 5e plaats en Dione werd 8e. Zij reed in de 2e omloop van de 500m een mooi persoonlijk record van 39,00 en bleef maar 0,03 van het podium verwijderd.  zie hier de race van Dione.   en een artikel op WOS sport

320908_dionevoskamp2018jan2820180127_143712aaa_5227

Voor Thijmen en Eva betekende dit toernooi een debuut en Ariane reed door de 500m winst op de Gruno Bokaal voor het eerst een allround toernooi. Op zondag hadden we bezoek van onze sponsor Keller Keukens en natuurlijk waren er korte gesprekjes en een fotomomentje met onze sporters.

20180128_154253 20180128_175241

Ook in Innsbruck waren er mooi resultaten voor Jutta. Zij won 3 x goud en 1 x zilver op de 500m bij de Worldcup junioren. Zie hier de race en prijsuitreiking en lees het artikel van WOS sport.  En een artikel op schaatsen.nl