Trainingskamp in Erfurt

Trainingskamp in Erfurt

Op dit moment zijn we met de ploeg in Erfurt op trainingskamp! Helaas konden Sjors en Tijmen niet mee door verplichtingen op school. Daar staat tegenover dat Thom van Beek mee is om Thijmen te ondersteunen. Ook is de moeder van Leeyen mee om ons van heerlijk eten te voorzien Johan Bakker om onze manusje-van-alles te zijn.

De eerste dagen zijn voorbij gevlogen en inmiddels zijn we al op de helft van het kamp. Een paar ploegleden hadden al een keertje geschaatst, maar voor mij was het kamp de eerste keer. Zo’n eerste keer is toch weer even wennen. Je gaat op zoek naar het goede gevoel en probeert de dingen die je in de zomer hebt geleerd gelijk op het ijs uit te laten komen. Eerst leek dat redelijk te lukken, maar daarna ga je op veel meer dingen letten en word je veel kritischer.

Het ijs van Erfurt is erg hard en glijdt goed. Hierdoor kunnen we optimaal aan onze techniek werken. Ik kijk erg uit naar de wedstrijd die we komend weekend gaan rijden en hoop op een resultaat waar ik op voort kan bouwen.

Programma
Maar hoe ziet zo’n trainingskamp er eigenlijk uit? We schaatsen iedere ochtend en in de middag staat er een andere training op het programma.  Zo hebben we al twee keer mogen fietsen. Erfurt uit duurt soms iets langer, maar eenmaal buiten Erfurt kun je heel mooi fietsen!
Ook hebben we er al een bloktraining en een krachttraining op zitten. Tussen de trainingen door wordt er voornamelijk gerust, maar ook gezellig gedaan. Als ik dit schrijf, is het dinsdagavond en gaan we met zijn allen even kijken bij de kermis. Morgen hebben we een rustdag en is het plan om naar het voormalig concentratiekamp Buchenwald te gaan kijken.

Groetjes,

Linda Halling

Gerelateerde berichten

Algemeen nieuws

KNSB gewest Zuid-Holland tijdens Covid seizoen

18 februari 2021
Gezond naar de top

Wereldbeker wedstrijden in Thialf

31 januari 2021