Trainingskamp in Thialf

Trainingskamp in Thialf

Afgelopen week stond er weer eens een trainingskamp op het programma. Maandagavond vertrok ik, Linda, samen met Maud naar Wolvega. Het verkeer zat allemaal mee en iets over negen kwam wij aan. Om half 10 was iedereen er die mee zou gaan op kamp, want helaas konden Ariane en Dione niet mee door andere verplichtingen.

De volgende dag begon het kamp echt. We moesten al om kwart voor acht op het ijs staan dus dit betekende dat de wekker al om zes uur ging. Ondanks dat het vroeg was werd er op het rustige trainingsuur in het nieuwe Thialf een goede duurtraining afgewerkt. Het vroege opstaan was wel te voelen en bijna iedereen ging na de lunch nog even op bed liggen. In de middag werd een goede krachttraining afgewerkt. De eerste trainingsdag zat er op.

De volgende dag moesten we weer zo vroeg op. Dit viel deze keer net iets zwaarder dan de dag eerder. Op het programma stond een pittige training op het ijs met progressieve tempo’s. Deze training kon onder top omstandigheden worden afgewerkt, want we waren de enige op de baan! In de middag stond er dit keer een fietstraining op het programma. Voor de sprinters een ritje van 90 minuten en voor de allrounders een ritje van 150 minuten.

De derde dag werd er ook weer in de ochtend geschaatst, maar dit keer gelukkig een uurtje later op het topsportuur. Ook dit uur was weer lekker rustig en kon goed worden uitgevoerd. ’s Middags stond er net als dinsdag een krachttraining op het programma.

Vrijdag was voor Tijmen, Maud en mij de laatste dag. De anderen zouden zaterdag nog wedstrijd rijden en zodoende nog een nachtje blijven. De laatste dag was het ijsuur iets drukker, maar van al die toppers om je heen kun je veel leren! We moesten starten en de mannen van beslist.nl moesten dit ook. Zo gebeurde het dat iemand als Jesper Hospes of DaiDai Ntab startte en jij daarachter stond om daarna een 100 m te knallen. In de middag werden de benen eventjes lekker losgefietst.

De anderen hebben zaterdag eigenlijk allemaal wel een goede wedstrijd gereden. Thijmen, Inge en Sjors wisten zelfs een klein pr te rijden! Het was een goed kamp, waarbij goed is getraind. Dit kan niet zonder onze trainers, dus Arnold en Martijn bedankt voor het heen en weer rijden naar Heerenveen om ons training te geven!

IMG-20151206-WA0013

Gerelateerde berichten

Algemeen nieuws

KNSB gewest Zuid-Holland tijdens Covid seizoen

18 februari 2021
Gezond naar de top

Wereldbeker wedstrijden in Thialf

31 januari 2021